Πτυχιακή Εργασία: Πού να επικεντρωθούμε

Το είδος του θέματος που επιλέγετε θα εξαρτηθεί μερικώς από εσάς, τις συμβουλές του καθηγητή σας και τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεστε. Αν εργάζεστε σε εταιρεία ο άμεσος προϊστάμενός σας ή κάποιος ανώτερος στην εταιρεία σας, μπορεί να έχει σημαντικές απόψεις. Ή εναλλακτικά, μπορεί να μην εργάζεστε. Ως αποτέλεσμα και ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου προγράμματος, τρία είδη πτυχιακής είναι δυνατά:

α) Επικεντρωμένη σε εταιρεία που εξετάζει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα ή θέμα σε έναν οργανισμό και αναπτύσσει μια ανάλυση που οδηγεί σε στρατηγικές με τις οποίες μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ή το θέμα. Αυτή είναι πιθανώς η πιο κοινή επιλογή.

β) Μεταβιβάσιμη, επικεντρωμένη σε συγκεκριμένο πρόβλημα και εμπειρική, που αντιμετωπίζει ένα γενικό θέμα σε μια βιομηχανία ή βιομηχανικό τομέα. Είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης μιας κατάστασης για την οποία η εταιρεία σας θα προτιμούσε να μην επικεντρωνόσασταν σε αυτή την ίδια, πιθανώς για λόγους εμπιστευτικότητας. Εναλλακτικά, το ενδιαφέρον θέμα που αντιμετωπίζει η εταιρεία μπορεί από τη φύση του να αντιμετωπιστεί καλύτερα σε βιομηχανική βάση για οποιαδήποτε περίπτωση.

γ) Βασισμένη στη θεωρία, που λαμβάνει υπόψη τις θεωρητικές προοπτικές ενός αντικειμένου, αναπτύσσοντας αντιφατικές και αξιολογώντας εννοιολογικές προοπτικές μαζί με τις πρακτικές τους επιπτώσεις. Αυτή η μορφή πιθανώς ταιριάζει σε έναν υποψήφιο που δεν εργάζεται και που δεν έχει την ευκαιρία να συλλέξει εμπειρικά δεδομένα. 

Πρέπει να δώσετε σαφή ένδειξη της επιλογής σας στην εισαγωγή της πτυχιακής σας.

Και για τις τρεις επιλογές, καμιά φορά οι εργοδότες ή οι όσοι σας δίνουν δεδομένα καθώς και οι γενικοί πληροφοριοδότες αποδεικνύονται χρήσιμοι. Θα θυμηθείτε εκτός όλων των άλλων από τα μαθήματα Business Research Methods ότι η διαχείριση της έρευνας εξαρτάται από τη συνεργασία που διαπραγματεύεστε! Και η συνεργασία, είναι σπάνια ελλειπτική. Από την εμπειρία μας, σε μια πτυχιακή που είναι ανώτερη του μετρίου αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Παρ’ όλα αυτά, σε οριακές πτυχιακές η έλλειψη κατάλληλης συνεργασίας μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ Pass και Refer και το ζήτημα γίνεται σημαντικό εδικά αν βασίζετε τις ελπίδες σας να περάσετε σε μια συνεργασία που δεν πραγματοποιείται παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας!

This entry was posted in Γενικά and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *